Vilken typ av lösull ska jag välja?

mars 8, 2021

Varma golv, minskade värmekostnader och schysst mot miljön. Ja, att det finns otaliga fördelar med lösullsisolering råder inga tvivel om. Men vilken typ av lösull ska man välja? Det finns flera typer av lösull på marknaden så det är inte konstigt att det är svårt att veta vad som lämpar sig bäst. Vi på Lösullsisolering Uppsala går igenom de olika typerna av lösull och deras skilda egenskaper!

Läs mer också här om isolering med lösull i Uppsala

Flera typer av lösull på marknaden

Det finns flera typer av lösullsisolering på marknaden och som husägare kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Vi på Lösullsisolering Uppsala erbjuder tre olika typer av lösull - glasull, stenull och cellulosa. Alla dessa typer av lösull har bra isoleringsvärde. De olika typerna av lösullsisolering har alla sina specifika fördelar och vilken typ som ska användas beror därför rimligen på sådant som det specifika utrymmet. Glasullen är en typ av lösull som är tillverkad av återvunnet glas och är vanligt och mycket mångsidigt material för isolering av vägg när du renoverar eller bygger hus. Stenullen är tillverkat av sten och används ofta för att isolera vindar och är bra på det viset att den isolerar bra mot värme samt även mot ljud. Glasull och stenull är i sin tur bra på det viset att den är brandsäker. Cellulosa är vad man brukar kalla för organisk lösull och är tillverkat på tidningspapper. I den helt torra processen rivs tidningar, brandhämmande medel tillsätts och materialet binds samman till isoleringsskivor med utmärkta egenskaper.


Val av lösull

Vilken typ av lösull ska man då välja? Ett grundläggande krav från vår sida är att alltid använda material som fungerar i det aktuella projektet och i de konstruktioner som ska isoleras. Kontakta oss med dina önskemål så ser vi till att ta fram det alternativ som passar just dig och ditt projekt. För att veta vad som passar bäst kan det vara bra att ta hjälp av en professionell firma som har de rätta kunskaperna.

Mer om lösullsisolering i Uppsala

Vill du veta mer kring vilken typ av lösullsisolering som passar ditt projekt bäst? Hör av dig så berättar vi mer.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu