Vi hjälper dig med Lösullsisolering i Uppsala

augusti 16, 2021

Lösullsisolering är en mycket bra investering för både miljön och plånboken. Vi på lösullsisolering i Uppsala hjälper dig med detta. Klicka här om du vill läsa mer kring lösullsisolering i Uppsala.

Fördelar – Lösullsisolering i Uppsala


Att använda lösullsisolering som isoleringsmaterial medför flera olika fördelar. Lösullsisolering sprutas helt enkelt in i det valda området som behöver isoleras. Genom att spruta in lösullen fördelas det sig jämnt ut vilket innebär att man kan komma åt små utrymmen. Det går även att välja tjockleken vilket gör att avstånd inte spelar någon roll mellan reglar/takstolar.

Lösullsisolering har heller inga skarvar där den största risken för energiförlust ligger. Det underlättar även för byggaren då byggaren inte behöver lagra stora volymer av isolering. Det går helt enkelt snabbt att utföra lösullisolering vilket gör det grymt effektivt.

Dessa ytor kan lösulls isoleras

Nästan alla ytor kan behandlas och isoleras med lösull. Allt ifrån vind, golv, väggar och tak. Det går även att isolera våtutrymmen eftersom installationen är fuktsäkert. Det enda som brukar ta lite tid är att flytta möbler i bostaden. Annars är ingreppen ganska små och arbetet brukar vanligtvis gå på en dag.

Den stora fördelen med lösullsisolering är att man i princip kan komma åt alla ytor. Ytor som är svårt att komma åt blir inte längre ett problem. Detta beror på att måttanpassningar slopas med hjälp av lösull. Man behöver endast spruta in lösullen med hjälp av en maskin och slang som sedan sprider ut lösullen jämnt i det utvalda utrymmet.

Olika typer av lösull

Det finns flera olika typer av lösull. I Uppsala erbjuder vi lösullsisolering av glasull, stenull och cellulosa. Dessa olika typer av lösull har olika isolerings värden men i det stora hela är dem i stort sett likadana. Självklart har dem olika fördelar vilket gör att vissa passar bättre beroende på situation. Om du är osäker kring vilken typ av lösull du ska använda kan du vända dig till oss. Vi hjälper dig gärna med att välja det som passar dig bäst.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu