Tilläggsisolering – en lönsam investering

augusti 8, 2020

Vi är nu inne i mitten av augusti månad vilket betyder att hösten ligger precis runt hörnet. Snart väntar färgsprakande gator, fallande löv, höstsol och allt vad hösten har att erbjuda. När hösten anländer blir det också kallare på dagarna vilket gör att inomhustemperaturen går ner i temperatur. Då kan det vara en god investering att göra en tilläggsisolering för att skapa en mer behaglig inomhustemperatur. 

Spara energi med tilläggsisolering

Genom att tilläggsisolera golvet får du både en mer behaglig inomhusmiljö, samtidigt som du sparar energi. Med en tilläggsisolering kan du sänka dina uppvärmningskostnader upp till så mycket som 25 procent. Det allra mest effektiva är om du isolerar vinden men även tilläggsisolering av golv, väggar och snedtak är självklart också effektivt. Efter en isolering upplever många ett skönare inomhusklimat och att golven inte blir lika kalla. En viktig faktor är också att isolering dämpar ljuden mellan de olika våningarna. Bor du i en äldre fastighet kan isoleringen ha sjunkit och kall luft drar in mellan golv och isolering. Men även nya hus kan ha för dålig isolering och behöver fyllas upp med isolering.

Tilläggsisolering av kalla golv

Med liten åverkan på golvbeläggningen injicerar vi cellulosa i borrade hål. Tilläggsisoleringen sprutas in under tryck för att förhindra att sättningar sker i materialet. Håltagning sker i varje bjälklagsfack utmed golvkanten. Till sist avslutar vi arbetet med att sätta igen hålen med anpassade pluggar.I våtutrymmen utförs normalt inte dessa åtgärder på grund av risk för läckage. I vissa fall kan åtgärden då ske underifrån.

Vi på Lösullsisolering Uppsala utför tilläggsisolering i bebodda hus/lägenheter utan att kunden behöver flytta ut under tiden. Kunden behöver endast flytta in möbler från ytterkanterna. För en normalstor villa färdigställs arbetet oftast under en arbetsdag. 

Vi utför tilläggsisoleringar i Uppsala

Vi på Lösullsisolering Uppsala utför tilläggsisoleringar i både nya byggnader och äldre byggnader med befintlig bristfällig isolering.

En tilläggsisolering är mycket fördelaktigt – både för din plånbok och för ditt välbefinnande. När du tilläggsisolerar gör du inte bara en investering, utan du gör samtidigt en insats för miljön eftersom att du sparar energi. En tilläggsisolering kan göras på vind, tak, väggar och golv. Kontakta oss idag om du vill veta mer hur vi på bästa sätt kan hjälpa dig med din tilläggsisolering!

Lösullsisolerad villa i Uppsala
Tilläggsisolering – en lönsam investering
Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu