Så fungerar isolering med lösull

maj 6, 2021

Isolering med lösull har kommit till att bli alltmer populärt de senaste åren. Främsta anledningen är troligtvis att det är ett så smidigt sätt att isolera en vind. Det sprutas rakt in över golvet, och så är isoleringen klar. Inga måttanpassningar behövs.

Läs gärna mer om lösullsisolering Uppsala

Fördelar med lösullsisolering 

Isolering med lösull är ett alternativ med flera positiva effekter. Ny- eller tilläggsisolering med lösull går att använda på vinden och i vissa fall även golv och väggar, beroende på vilken sorts lösull vi pratar om. När du gör en tilläggsisolering med lösull sparar du först och främst på den energi som krävs för att värma upp huset. Framförallt har isolering med lösull av vinden stor påverkan, men även isolering av andra utrymmen hjälper till. 

Så fungerar lösullsisolering 

Innan vi sätter igång gör vi en förbesiktning för att därefter kunna ta beslut om vilken produkt och metod som bör användas. Innan vi sprutisolerar så kontrollerar vi att det inte finns några synliga skador på befintliga installationer eller på plastfolien samt att vindavledare är korrekt monterade. Detta för att säkerställa att inga skador finns som kan påverka resultatet. 

Sedan dras en slang från lösullsaggregatet, som står på lastbilen, upp genom vindsluckan och lösullsisoleringen sprutas med lufttryck från aggregatet via slangen upp till vindsbjälklaget. Under processens gång kontrollerar vi tjocklek och materialåtgång. Montören kan bland annat starta, styra materialflöde och stoppa lösullsmaskinen med en fjärrkontroll. Allt för att man hela tiden skall kunna utföra bästa möjliga isoleringsarbete. När isoleringsarbetet är klart kontrolleras tjockleken på isoleringsskiktet och att densiteten stämmer överens med gällande typgodkännande. 

Få hjälp med lösullsisolering i Uppsala 

Med lösullsisolering blir det varmt, tyst och ombonat inomhus. Energiförbrukningen minskar drastiskt när man isolerar med lösull och det blir billigare att bo i huset. Varmt välkommen att kontakta oss när du behöver hjälp med lösullsisolering i Uppsala. 

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu