Lösullsisolering av golv i Uppsala

april 15, 2021

Går du i tankarna på att isolera dina golv med hjälp av lösull? Det är ett snabbt och kostnadseffektivt alternativ och man behöver inte flytta ut från hemmet under tiden som isoleringsarbetet pågår. Genom att tilläggsisolera golvet får du både en skönare inomhusmiljö och sparar energi. En isolering dämpar även ljuden mellan de olika våningarna och många upplever ett behagligare inomhusklimat.

Läs mer om lösull i Uppsala

Så går det till

Vid isolering av golv borras först hål i golvets utkanter. I dessa hål sprutas sedan lösullsisoleringen in. Lösullen är komprimerat i säckar som staplas på pall. Med truck lastas materialet upp på en lastbil som körs till arbetsplatsen. Slangen från lösullsmaskinen rullas ut och dras upp till det utrymme som ska isoleras. Innan vi sprutisolerar så kontrollerar vi att det inte finns några synliga skador på befintliga installationer eller på plastfolien samt att vindavledare är korrekt monterade. Detta för att säkerställa att inga skador finns som kan påverka resultatet.

Materialet sprutas med lufttryck från maskinen så det lägger sig som i ett jämt lager. Under processens gång kontrollerar vi tjocklek och materialåtgång. Montören kan bland annat starta, styra materialflöde och stoppa lösullsmaskinen med en fjärrkontroll

Efter en väl utförd isolering utförs grovstädning och nedpackning av utrustning innan isoleringsteamet åker till nästa arbetsplats där processen startar om på nytt

Att isolera sina golv i Uppsala med lösull tar generellt ungefär en dag.

Flera års erfarenhet av lösullsisolering i Uppsala

Förutom isolering av golv kan lösullsisolering användas till flera andra utrymmen i hemmet. Till exempel kan man använda lösull till väggar och på vinden. Fråga oss gärna om du vill veta mer om hur det går till när vi isolerar ditt hem i Uppsala med lösull. Vi på Lösullsisolering Uppsala har flera års erfarenhet i branschen och hjälper dig gärna med ditt nästa projekt.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu