Lösullsisolering: Är det rätt val för dina väggar?

mars 27, 2023

Att isolera ditt hem är ett bra sätt att spara pengar på energiräkningen och hålla ditt hem bekvämt. Lösullsisolering är ett populärt val för att isolera väggar, men är det lämpligt för alla situationer? Låt oss utforska när lösullsisolering är det rätta valet för dina väggar.

Befintlig tjocklek av vägg

Tjockleken på väggen är en viktig faktor att tänka på när man väljer isoleringsmaterial. Lösullsisolering är ett utmärkt alternativ om du har en större vägghålighet. Denna typ av isolering kan blåsas in i väggåligheter, fylla i alla luckor och skapa en tät tätning. Om din vägg är mindre tjock är lösullsisolering kanske inte det bästa valet. Det kan vara svårt att uppnå rätt densitet, vilket kan resultera i luftfickor och sämre isoleringsvärde.

Kan det bli fuktproblem?

Fukt är ett vanligt problem i hemmen, och det är viktigt att välja ett isoleringsmaterial som tål det, beroende på hur väggkonstruktionen ser ut med fukt- och vindspärrar. Lösullsisolering finns i form av naturliga fibrer som kan absorbera fukt, vilket kan leda till mögeltillväxt och minskad isoleringseffektivitet. Det är bra att konsultera proffs innan du fattar ditt beslut av material. Om du bor i ett område med hög luftfuktighet eller har en historia av fuktproblem med ditt hus, prata med ett proffs först.

Tillgänglighet till väggar

Lösullsisolering installeras vanligtvis genom att blåsa in den mellan reglarna, mellan vind- och fuktspärren med specialutrustning. Det betyder att det kanske inte är det bästa valet om dina väggar inte är lättillgängliga. Om dina väggar är svåra att nå, till exempel i äldre bostäder, kan du överväga ett annat isoleringsmaterial.

Ljudisolerande

Om du vill minska ljudöverföringen mellan rummen eller utifrån är lösullsisolering ett utmärkt alternativ. Dess naturliga fibrer kan absorbera ljud, vilket minskar mängden ljud som passerar genom väggarna. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du bor i ett livligt område eller har bullriga grannar.

Miljöhänsyn

Lösullsisolering finns i form av naturliga fibrer, vilket gör det till ett miljövänligt val. Den är fri från skadliga kemikalier och kan återvinnas vid slutet av sin livslängd. Om du vill minska ditt koldioxidavtryck och göra mer hållbara val kan lösullsisolering vara det rätta valet för dina väggar.

Några avslutande ord

Lösullsisolering är ett utmärkt alternativ för att isolera väggar, men det är viktigt att överväga flera faktorer innan du fattar ett beslut. Det är ett utmärkt val för tjockare väggar, ger utmärkt ljuddämpning och är miljövänlig. Det går dessutom upp till tre gånger snabbare att installera lösull än traditionell isolering, och du slipper hantering av pallar med isolerskivor, eftersom isoleringen sprutas in direkt från lastbil.

Men det kanske inte är det bästa valet om du har fuktproblem eller svåråtkomliga väggar. Var noga med att rådgöra med en isoleringsspecialist för att avgöra om lösullsisolering är rätt val för ditt hem.

Kontakta oss gärna för fri offert och frågor nedan.

Läs mer om lösullsisolering i Västerås, Stockholm och Uppsala

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu