Kika in hos hantverkarna: Så går isoleringen till!

november 16, 2020

Vi på Lösullsisolering har flera års erfarenhet av isolering med lösull. Men hur går egentligen processen till och vad är nyttan med lösullisolering? Häng med våra hantverkare och följ med dem genom hela processen - steg för steg!

Lösullsisolering i Stockholm

Effektiv form av isolering

Det främsta användningsområdet för lösullsisolering är ställen där det är svårt att komma åt att lägga andra typer av isolering. Lösullen sprutas in med en speciell maskin och sprider sig jämnt i utrymmet, därför behövs inga måttanpassningar. Lösullen tar inte åt sig fukt och tester visar också att den här formen av isolering är minst lika effektiv som andra metoder.

Så lägger vi lösullsisolering - steg för steg

Materialet är komprimerat i säckar som staplas på pall. Med truck lastas materialet upp på lastbilen. Lastbilen med två man körs till arbetsplatsen där man väljer en lämplig uppställningsplats. I standardutrustningen ingår 60 meter slang.

Slangen från lösullsmaskinen rullas ut och dras upp på vindsbjälklaget. Innan vi sprutisolerar så kontrollerar vi att det inte finns några synliga skador på befintliga installationer eller på plastfolien samt att vindavledare är korrekt monterade. Detta för att säkerställa att inga skador finns som kan påverka resultatet.

Nere på lastbilen fyller maskinisten på material i lösullsmaskinen. Materialet sprutas med lufttryck från maskinen, via slangen upp på vindsbjälklaget, så det lägger sig som i ett jämt lager. Vi kontrollerar tjocklek och materialåtgång under processens gång. Montören kan bland annat starta, styra materialflöde och stoppa lösullsmaskinen med en fjärrkontroll. Ibland ändrar även maskinisten inställningar på maskinen. På så sätt erhåller man alltid bästa möjliga isoleringsarbete. Till skillnad från traditionella isoleringsskivor ger lösullen en fin anslutning runt stödben och ventilationsrör m.m. Dessutom klaras detta utan något som helst spill. När grovstädning och nedpackning av utrustning är klar åker isoleringsteamet till nästa arbetsplats och processen startar om på nytt.

Tillbaka till nyheter

Vill du bli kontaktad?

JOUR DYGNET RUNT HELA ÅRET

Uppsala med omnejd
0200-77 55 77
crossmenu